Roliga lopp

Löptävlingar har det alltid funnits gott om, men den senaste tidens trend att göra loppen lite annorlunda är något som introducerats först på sistone. De flesta vet att löpningen är något som frigör endorfiner och därför gör deltagarna naturligt glada – men det finns många andra sätt att göra loppet till något alldeles extra. Att springa i ett lopp med ett specialtema är en oförglömlig upplevelse och något som nu sprider sig från stad till stad i ett rasande tempo.

 

Samma höga hastighet är det inte alla deltagare som håller men det är också en del av syftet. Loppen ska kunna tilltala alla smaker, vilket gör att du slipper slita på blöta grusvägar under mörka vinterkvällar för att kunna få igång konditionen och ställa upp i loppet. Istället är det glädjen som står i fokus, som gör att alla med ett sinne för humor kan vara med och se till att det blir en rolig dag.

 

Ett av dessa lopp med en rolig twist är The Color Run. Det har funnits runt om i världen i över två år, men det är först nu som det har kommit till vårt Sverige och fått stor uppmärksamhet direkt. Det var i början av 2012 som Utah-bon Travis Snyder kom på den roliga idén att arrangera ett lite annorlunda lopp. Han visste att många ville springa tillsammans men att det var svårt att få det att fungera i en vanlig löpartävling där alla är på olika nivå konditionsmässigt. Lösningen blev att göra det till en färgfest, där en explosion av färg gör att det inte liknar något annat löparlopp i världen.

 

Tanken med The Color Run är att deltagarna ska starta i vita kläder på startlinjen för att sedan gå igenom olika stationer där det finns färg som löparna kastar på varandra eller sig själva. Eftersom loppet normalt är fem kilometer långt och antalet stationer är lika många innebär det att det finns en färgstation varje kilometer – vilket betyder att alla utan tvekan är täckta i färg när det är dags för målgång. Varje station har också sitt eget färgval, vilket gör att det är lätt att se hur långt deltagarna har hunnit i loppet.

 

Ett annat lopp med en humoristisk touch är Säpojoggen. Den har sitt ursprung i fyra Säpovakters bevakning av det kungliga bröllopet mellan Victoria och Daniel 2010, där de fick jogga i knappt fem kilometer för att hinna med kortegen. Numera gör människor om samma jogg varje år, och Säkerhetspolisen själva har omfamnat jippot genom att göra det till PR-grej. Därför går joggen av stapeln på två platser: dels på den ursprungliga platsen i Stockholm, dels på den stora politikerveckan i Almedalen.

Roliga lopp 1

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto