Maratonlopp i hashingens anda

Även om man inom hashing inte springer för att tävla mot varandra, skulle nog anhängarna av rörelsen nicka gillande åt dessa löptävlingar. Efter att loppet är genomfört kan man nämligen efter både Prague Half Marathon och Grand 10 Berlin i sann hashinganda njuta av ett kallt stop öl.

Ett land som är vida känt för sin öl är Tjeckien, och i vilken stad passar det då bättre att hålla en löptävling än i Tjeckiens huvudstad, Prag? Prague Half Marathon är just en halvmaraton, det vill säga ett lopp på 21 097,5 meter. Loppet går längs de flacka gatorna i Prag, där vissa delar av banan är lite svårare än andra att ta sig igenom eftersom de är belagda med kullersten. Loppet går årligen, i slutet av mars eller början på april. Det går med andra ord tidigt på säsongen, och om du under sommaren har tänkt springa ett fullt maratonlopp, till exempel Stockholm Marathon, är Prague Half Marathon ett mycket bra sätt att testa formen. Dessutom har du efter loppet tillgång till öl i världsklass på Prags runt 8000 pubar.1024px-Prague_Half_Marathon_2013_-_leading_group_crossing_Čechův_most_01

Ett fullt maratonlopp som har tagit det lite längre än så är Grand 10 Berlin. Loppet går på breda, raka gator vilket ger utmärkta möjligheter för alla att springa i sin egen takt, utan att vara i vägen för varandra. Eftersom det är ett fullt maratonlopp är distansen 42 195 meter, men efter dessa många meter och en målgång längs med Schlosstrasse bjuds det på tysk öl i maratonloppets regi. Du behöver med andra ord inte ens byta om eller ta dig bort från målgångsområdet innan du kan njuta av en välförtjänt öl för att fylla på med några av de kalorier du just gjorde av med. Om du tagit med dig några euro i väskan du hade med dig till loppet kan du också köpa klassisk, tysk korv till ölen.

Öl och korv i all ära, men om man verkligen vill hålla sig i form och bygga muskler ska man nog satsa på mer näringsrik och varierad kost. I boken Muskelmat av Hannah Runsten finns mängder av recept med god och bra näring. Du kan köpa den billigt på Plusbok.se.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto