Annorlunda internationella lopp

Det finns ingen anledning att du som både tycker om att resa och att löpa inte ska kunna kombinera dina båda intressen på bästa sätt. Runt om i världen finns nämligen en rad maratonlopp som erbjuder det bästa från respektive land under en löprunda.

Vad sägs till exempel om att springa på den kinesiska muren? Den kinesista muren, ett av världens sju underverk, är tillräcklig anledning för att åka till Kina, men du kan dessutom kombinera ett besök till denna ikoniska mur med ett maratonlopp. The Great Wall Marathon grundades av en dansk vid namn Søren Rasmussen år 1999, och första gången det hölls deltog knappt 300 löpare. Idag är maratonloppet ett stort internationellt evenemang med runt 2 500 löpare från 50 olika länder, och det anses vara ett av de tuffaste i världen. Detta eftersom ungefär sju kilometer av loppet går ovanpå muren, vilket innebär 5 164 trappsteg, de flesta av dem i brant lutning.Pride_of_lions

Om du hellre vill uppleva ett mycket speciellt maratonlopp närmare hemma ska du bege dig till vårt grannland Norge när Midnight Sun Marathon arrangeras. Det gör runt 5 000 löpare från hela världen varje år, för att uppleva hur det är att springa i längs med Tromsös vatten i midnattssolens sken. Loppet är det nordligaste maratonloppet i hela världen som också är certifierat av maratonsällskapet AIMS.

Ett sätt att uppleva naturen på lite sydligare breddgrader är att delta i Big Five Marathon i Sydafrika. Under detta lopp på den sydafrikanska savannen kombinerar du safari med löpning, då du har chans att se ”the big five”: leoparder, lejon, elefanter, noshörningar och buffel. Det finns dock inga staket mellan dig och djuren, så deltagande sker på egen risk.

När du återvänder hem efter ett av dessa maratonlopp, är sannolikt det första du vill göra att ta ett varmt bad – både för att slappna av efter ett krävande lopp och för att tvätta bort resdammet. Om du inte har ett badkar, men vill försäkra dig om att ett väntar på dig när du kommer hem, ska du gå in på buildor.se, där du hittar ett stort utbud av badkar för alla smaker.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto